Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Krimi Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Pomáháme Praha Složky IZS Středočeský Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zlínský Zprávy podle krajů

Policisté hledají muže, který z trezoru ukradl několik set tisíc korun

PRAHA-  Policisté z místního oddělení Jižní Město od soboty 18. ledna pátrají po neznámém pachateli, který je podezřelý z krádeže peněz z trezoru v obchodě v Hráského ulici v Praze 4. 

Muž přišel do prodejny, respektive do kanceláře v zadní části prodejny, dvakrát. Při první návštěvě za použití kódu otevřel nejprve malý trezor, kde byl klíč od velkého. Do něj se však nedostal, proto kancelář prohledal a odnesl si několik krabiček cigaret. Po druhé se vrátil za půl hodiny, to byl již trezor otevřený a ukradl z něj 350 tisíc korun.

Podezřelého zachytily při činu kamery a nyní pátráme po jeho totožnosti. Jestliže ho někdo poznává, ať se ozve na linku 158. Případ je prověřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Policisté pracují i s verzí, že měl muž v obchodě komplice, díky kterému znal přístupový kód k malému trezoru a následně mu nechal otevřený velký trezor.

Autor: kpt. Jan Daněk

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář