Auto-Moto Doprava Krimi Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

KRIMI: Nemilé překvapení čekalo na mnohé řidiče v Bílině! Do zaparkovaných aut se jim dostali nenechavci

BÍLINA – Nemilé překvapení čekalo na některé motoristy na sídlišti Za Chlumem v Bílině, když přišli ke svému zaparkovanému automobilu. Do jejich vozu se totiž vloupali zloději, a to i přesto, že mnohá auta měla elektronické zabezpečení. 

Zloději se do aut dostali po rozbití bočního skla u spolujezdce a šli hlavně po elektronice. Mizela hlavně autorádia a palubní kamery, tedy věci, které mohou zloději bleskově prodat dál… „Sídliště je pro zaparkovaná auta naprosto nebezpečným místem! Hlavně, že město chce testovat nový systém 5G, ale ochránit majetek svých obyvatel to už neumí! Auto mám zajištěné alarmem a každý pohyb mi hlásí zpráva na mobilní telefon. Zloděj šel na to ale chytře a do vozu vnikl bočním oknem, tudíž dveře ani nepootevřel. Vzal palubní kameru za pár stovek, ale napáchal škodu za x tisíc korun,“ říká rozhořčeně Ladislav Z., jeden z okradených a poškozených řidičů.

Oči pro pláč zbyly i dalšímu řidiči, tentokrát v sídlišti u nového nádraží (SUNN) „Kameru jsem měl přilepenou na skle a byla vybavená senzorem G kvůli případnému nacouvání nebo nárazu do auta na parkovišti, kdy se v takovém případě automaticky spustí záznam.Pokud bych kameru pokaždé musel sundavat, tak bych ji v autě nemusel mít vůbec! Zloděj kameru ulomil a odcizil. A to v čase někdy mezi 7.15 hodin až 8.00 hodin,“ dodává další okradený řidič Petr S.

Případem se zabývají policisté, na které se okradení motoristé již obrátili. Ti však dostali poučení, že by si v autech neměli nechávat žádné cenné věci včetně kamer nebo autorádií. S tím, ale mnozí šoféři nesouhlasí. Mnohé kamery jsou totiž napevno zabudované, stejně tak jako autorádia. Přesto lákají nenechavce…

Autor: Honza Vraný

 

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “KRIMI: Nemilé překvapení čekalo na mnohé řidiče v Bílině! Do zaparkovaných aut se jim dostali nenechavci

Napsat komentář