Auto-Moto Doprava HZS Krimi Liberecký Školní okénko Složky IZS YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

VIDEO: Řidič audi na přechodu pro chodce v České Lípě zranil 15letého mladíka! Střet zaznamenala palubní kamera

ČESKÁ LÍPA – Patnáctiletý mladík přecházel Děčínskou ulici po přechodu pro chodce ve směru od Ploučnice k obchodnímu domu Banco v České Lípě.

Zatímco jeden vůz přijíždějící od budovy okresního soudu zastavil před přechodem, druhé auto, jedoucí ze stejného směru, mu přednost nedalo a narazilo do něj. Zdravotnická záchranná služba ho pak s podezřením na středně těžké poranění nohy převezla do nemocnice.

Dopravní policisté vyzývají řidiče k tomu, aby při jízdě sledovali dění před sebou. Pokud u přechodu pro chodce zastaví vozidlo, musejí předpokládat, že po něm bude velmi pravděpodobně přecházet chodec a svou jízdu tomu přizpůsobit. Současně doporučujeme chodcům v jejich vlastním zájmu, aby se v průběhu celého přecházení komunikace po přechodu průběžně rozhlíželi na obě strany a měli tak kontrolu nad tím, zda se na ně neřítí nějaké vozidlo.

Českolipští dopravní policisté současně k páteční události dodávají, že bude v rámci rekonstrukce krajské silnice číslo 262 právě na tomto přechodu vybudována světelná křižovatka se středovým dělícím ostrůvkem, která přinese chodcům vyšší bezpečnost.

Autor: por. Bc. Ivana Baláková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “VIDEO: Řidič audi na přechodu pro chodce v České Lípě zranil 15letého mladíka! Střet zaznamenala palubní kamera

  1. Pingback: devops consultancy

Napsat komentář