Krimi Moravskoslezský Policie Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

TRAGÉDIE: Na Ostravsku zasahovali záchranáři u dvou pádů mužů z výšek. V jenom případě těžce zraněnému nebylo již pomoci

OSTRAVSKO – Zdravotnická záchranná služba zasahovala během soboty 14. března u dvou vážných událostí, při nichž došlo k pádům z výšky. První se odehrála v nočních hodinách ve Frýdku-Místku, druhá pak dopoledne na Opavsku.

Po půl jedné v noci vyjížděli záchranáři k nahlášenému pádu ze třetího patra, a to k třiasedmdesátiletému muži ve Frýdku-Místku. Utrpěl mnohočetná a se životem neslučitelná poranění, kterým podlehl ještě před příjezdem ZZS. Zasahující lékař mohl již pouze konstatovat smrt postiženého.

Ve čtvrt na jedenáct dopoledne přijali operátoři ZZS informaci o pádu muže v obci Kobeřice na Opavsku. Dvaašedesátiletý muž spadl při ořezávání stromu ze žebříku, z výšky okolo čtyř metrů. Přednemocniční neodkladnou péči mu poskytoval tým RZP a letečtí záchranáři. Pacient utrpěl vážné poranění hrudníku, páteře a horní končetiny. Musel být uložen do vakuové matrace, zajištěn končetinovou dlahou, posádky podaly potřebné léky a infusní roztok. Následně jej vrtulník LZS transportoval na urgentní příjem FN Ostrava.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář