Koronavirus Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Sestřičky a zdravotnický personál nemocnice Krajské zdravotní se bouří! Jejich nadřízení je nutí nepoužívat roušky a hlavně s nimi ŠETŘIT

ČESKO – V době, kdy kvůli zamezení šíření nákazy, ministerstvo vnitra nařizuje lidem, aby nosili roušky, respirátory, ústenky nebo šály například ve vozech MHD, přišla dnes do redakce Agentury JV PRESS.cz znepokojující zpráva, a to z jedné z nemocnic Krajské zdravotní v Ústeckém kraji.

Tamní sestry totiž dostaly písemné nařízení, aby kvůli úsporám přestaly nosit ústenky! V dopise se doslova píše, že pokud budou všichni zaměstnanci po nemocnici chodit v ústenkách, do konce týdne už žádné mít nemocnice NEBUDE!

„Kontrolujte své podřízené pracovníky. Ať neplaší dřív, než je to nutné. Chránit pouze v případě, pokud jste v kontaktu s pacientem, který vykazuje známky onemocnění (teplota, kašel, dušnost, schvácenost.)“ stojí v dopise, který elektronickou poštou dorazilo na mnohá nemocniční oddělení nemocnice v Ústeckém kraji, která spadá pod Krajskou zdravotní. Emailový dopis má redakce celý k dispozici bez rastru. Pro příslib anonymity ale redakce nebude zveřejňovat žádné bližší informace.

Vyděšený zdravotnický personál tak nyní čeká na další pokyny svých nadřízených a odmítá se vystavovat riziku nakažení. I nadále proto sestřičky požadují nošení roušek.

V celé zemi totiž vázne distribuce roušek a respirátorů pro zdravotníky, kteří jsou v první linii „boje“ s koronavirem. I přes ubezpečení vládních představitelů, že ochrana BUDE, je ale v těchto dnech roušek NEDOSTATEK. K mání roušky bohužel stále nejsou nejen pro složky Integrovaného záchranného systému ČR, zdravotníky v nemocnicích ani pro prodavačky, ale ani pro „obyčejné“ lidi.

E-mailová korespondence nemocnice:

Celou situaci i nadále bude redakce sledovat… Sestřičkám a zdravotnickému personálu držíme palce a děkujeme za obětavost…

Krajská zdravotní zastřešuje v Ústeckém kraji pět nemocnic, a to: Masarykovu nemocnici v Ústí nad Labem. Nemocnici Děčín, Nemocnici Teplice, Nemocnici Most a Nemocnici Chomutov.

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář