HZS Krimi Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

Na Zlínsku hoří rodinný dům! S požárem bojuje pět hasičských jednotek. Těžce popálený majitel skončil letecky v nemocnici

ZLÍNSKO – S požárem rodinného domu ve Štítné nad Vláří na Zlínsku dnes od čtvrté hodiny odpolední bojuje pět jednotek hasičů. Postupně se k místu požáru sjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Slavičín a Valašské Klobouky a dobrovolné jednotky z Brumova, Slavičína a ze Štítné nad Vláří.

Požár, který se šířil od kotelny, zachvátil polovinu jednopatrového domu. Při požáru byl popálen majitel nemovitosti, kterého hasiči pomohli přenést do vrtulníku, který jej transportoval do nemocnice na popáleninové centrum. Požár se rychle šířil až do prostor střechy. Hasiči v dýchací technice k lokalizaci požáru použili tři hasební proudy. Zásah komplikoval nejen špatně dostupný terén pro hasičskou techniku, ale i hustý kouř, který byl uvnitř hořícího domu.

Hasiči postupně nyní rozebírají střechu domu, aby se dostali ke skrytým ohniskům, která dohašují. Po celou dobu dům průběžně kontrolují termokamerou.
Na místě je vyšetřovatel hasičů, který nyní provádí společné šetření s Policií ČR.

Zdroj: HZS Zlínského kraje
(LJ)
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář