Koronavirus Krimi Plzeňský Policie Politika Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

KRIMI: Pozor co píšete na sociální síti o koronaviru! Kriminalisté stíhají muže z Domažlicka za nepravdivý příspěvek o šíření nákazy

DOMAŽLICKO – Kriminalisté zahájili trestní stíhání třicetiletého muže. Na svůj facebookový profil napsal nepravdivý příspěvek o šíření koronaviru. 

Dne 18. března 2020 zahájili domažličtí kriminalisté trestní stíhání třicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zločinu šíření poplašné zprávy. Muž na svůj facebookový profil napsal v souvislosti se šířením koronaviru nepravdivý příspěvek.

Uvedl v něm, že v Horšovském Týně jsou tři lidé pozitivní na koronavirus a že prodavačka z jedné horšovskotýnské prodejny náhle omdlela, když seděla za pokladnou. Test prodavačky měl být taky pozitivní, stejně tak jejího manžela. Dále napsal, že každá surovina zakoupená v tomto obchodě byla v přímém kontaktu s touto prodavačkou. Tento příspěvek zveřejnil svým minimálně osmi stům přátelům a jejich přátelům.

Tyto informace se však nezakládaly na pravdě. Svým příspěvkem obviněný způsobil vážné znepokojení obyvatel nejen Horšovského Týna. Výše uvedené navíc spáchal v době vyhlášeného stavu nouze, který byl vyhlášen Vládou České republiky. Za to mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let. Obviněný je stíhán na svobodě.

Autor: por. Mgr. Dagmar Brožová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář