Auto-Moto Cestování Doprava Krimi Policie Praha Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Policisté zadrželi muže, který zdravotníkům z nemocnice na Bulovce ukradl motorku, která stála před plicním oddělením

PRAHA-Policisté z pohotovostní motorizované jednotky si v sobotu v půl třetí odpoledne všimli na Argentinské ulici v Praze 7 motocyklu, jehož řidič měl na hlavě cyklistickou helmu a evidentně stroj neuměl ovládat. 

Řidiče se proto rozhodli zastavit a zkontrolovat. Na pokyn k zastavení, ale motorkář nereagoval a začal ujíždět ulicemi Holešovic rychlostí, kterou se jezdí po dálnici. Křižovatku u Libeňského mostu projel rychlostí přes 100 kilometrů v hodině na červenou a ohrozil ostatní řidiče. S policisty za zády pak dojel až na Palmovku, kde najel na chodník, narazil do odpadkového koše a havaroval. Následně ho „péjáci“ za použití donucovacích prostředků zadrželi.

Jak pak policisté zjistili, dvaatřicetiletý muž řídil pod vlivem pervitinu, nevlastní řidičské oprávnění, je na něj Rakouskem vydaný Evropský zatýkací rozkaz a v minulosti byl již třináctkrát soudně trestaný.

“Motorka, na které jel, byla odcizena v pátek z nemocnice na Bulovce, kde byla zaparkována před plicním oddělením. Krádež zachytily kamery a je na nich vidět ještě jeden muž, kterého v souvislosti s tímto případem hledáme.„ sdělil mluvčí policie Jan Daněk.

Za trestný čin krádež pachatelům v době vyhašeného stavu nouze hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi.

Autor: kpt. Jan Daněk

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Policisté zadrželi muže, který zdravotníkům z nemocnice na Bulovce ukradl motorku, která stála před plicním oddělením

Napsat komentář