EXTRALIGA HOKEJ Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Asistentem Vladimíra Országha bude zkušený trenér Václav Sýkora

LITVÍNOV – Trenérský tým pro novou sezónu doznívá jasných obrysů. Nový hlavní trenér bude mít za svými zády zkušeného kolegu. Do Litvínova se po třinácti letech vrací Václav Sýkora, který Vervu v minulosti pět let vedl jako hlavní trenér. Smlouvu podepsal na dvě sezóny.

Václav Sýkora patří k nejzkušenějším trenérům v Česku. „Pro mě byl volbou číslo jedna. Když jsem se dozvěděl, že se naskytla taková možnost, tak nebylo co řešit. Václav je zkušený trenér, který má obrovský přehled. Trénoval ve špičkových ligách a já se rád obklopuji lidmi, kteří mě mohou obohatit, takže se na naší spolupráci velmi těším,“ říká na adresu svého nového kolegy hlavní trenér Vladimír Országh.

Sedmašedesátiletý kouč má za sebou přes třicet let trenérských zkušeností v nejvyšších soutěžích. Sedm let trénoval ve finské Liiga, téměř šest sezón působil v ruské KHL, kde vedl i slavný klub SKA Petrohrad. V extralize získal jako hlavní trenér dva mistrovské tituly. Působil na Kladně, na Spartě, v Pardubicích, ve Znojmě, v Chomutově, v Hradci a pět sezón vedl i litvínovskou Vervu. Nyní se vrací zpět na sever Čech jako asistent slovenského reprezentačního trenéra Vladimíra Országha. „Silným důvodem pro můj návrat bylo vedení a trenérský štáb, který se v Litvínově složil. Odstup od doby, kdy jsem tu působil je už velký, ale prostředí se až tolik nezměnilo. Samozřejmě je pro mě výzvou pomoci dostat Litvínov na jiné pozice, než se pohyboval v posledních sezónách. Láká mě práce zde, protože Litvínov je hokejová bašta se silnou fanouškovskou základnou,“ říká nový asistent Václav Sýkora.

Autor: Ondřej Vlk

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “ZE SPORTU: Asistentem Vladimíra Országha bude zkušený trenér Václav Sýkora

  1. Pingback: site link

Napsat komentář