Auto-Moto Doprava HZS Jihomoravský Krimi Policie Složky IZS Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

DRAMA: Hasiči z Vysočiny uvízli na dálnici D1 v koloně a k nehodě museli jít čtvrt hodiny pěšky

JIHOMORAVSKÝ KRAJ/VYSOČINA – Dopravní nehoda dvou osobních vozidel dnes dopoledne zkomplikovala provoz na dálnici D1. Dva lidé se při ní zranili. 

K nehodě na 174. kilometru D1 ve směru na Brno vyslalo operační středisko krátce po 9. hodině jednotky HZS z Rosic a Velké Bíteše. První k nehodě dorazili jihomoravští hasiči, kteří zahájili zásah z opačného směru dálnice. Tím zabránili výrazné časové prodlevě, protože jednotka hasičů z Vysočiny uvízla v koloně před nehodou. Posádka šla k místu asi 15 minut pěšky. Nehoda se stala v dopravním omezení a zcela zablokovala dopravu do Brna.

U nehody mezitím přistál vrtulník s posádkou ZZS. Hasiči na páteřové desce vyprostili z osobního auta jednoho muže a následně asistovali záchranné službě s jeho ošetřením. Celkem skončili v péči ZZS dva lidé.

Hasiči zajistili místo proti požáru a po odjezdu záchranné služby pomohli s naložením vozidel na odtah. Dálnici se tak podařilo zprovoznit v 10.25 hodin.

Autor: Jaroslav Mikoška
Foto: HZS Jihomoravského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář