Auto-Moto Doprava HZS Krimi Policie Složky IZS Technika Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Pirát silnic ujel od vážné nehody v Přibyslavi, kde srazil cyklistu aniž by mu pomohl 

HAVLÍČKOBRODSKO –  Policistům havlíčkobrodského územního odboru se podařilo velmi rychle vypátrat řidiče, který v Přibyslavi srazil v časných ranních hodinách vozidlem cyklistu a z místa ujel. Vážně zraněný cyklista musel být transportován do nemocnice.

Na základě šetření se policistům podařilo řidiče ještě ten den vypátrat a byl obviněn ze spáchání dvou trestných činů.

K dopravní nehodě došlo v úterý 28. dubna na ulici Havlíčkova, kudy před pátou hodinou ráno projížděl ve směru od centra města cyklista. Za ním jelo ve stejném směru osobní vozidlo, které narazilo do jízdního kola a došlo k pádu cyklisty do silničního příkopu. Řidič automobilu po střetu nezastavil, neposkytl zraněnému pomoc a odjel, aniž by dopravní nehodu oznámil. Jednapadesátiletému cyklistovi pomohla náhodná osoba, která přivolala také zdravotnickou záchrannou službu. Muž byl s podezřením na těžké zranění transportován do brněnské nemocnice.

Policisté po přijetí oznámení o dopravní nehodě ihned vyjeli na místo a začali po řidiči vozidla intenzivně pátrat. Provedli ohledání, zadokumentovaní a šetření. U cyklisty policisté provedenou dechovou zkouškou požití alkoholu vyloučili. Prověřování vážné nehody převzali kriminalisté havlíčkobrodského územního odboru.

Pátrání po řidiči vozidla bylo velmi rychle zakončeno úspěchem. Podezřelého muže policisté dopadli po poledni a zajistili také vozidlo, se kterým řidič jel. Muže odvezli na oddělení policie k provedení příslušných procesních úkonů.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař jeho trestní stíhání. „Pětatřicetiletý muž z Havlíčkobrodska byl obviněn z trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a trestného činu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku,“ řekl npor. Bc. František Šteidl, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž ještě nebyl soudně trestán a svého činu litoval, stíhán je na svobodě.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za spáchanou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na pět let,“ dodal vedoucí havlíčkobrodských kriminalistů.

Autor: por. Bc. Jana Kroutilová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “Pirát silnic ujel od vážné nehody v Přibyslavi, kde srazil cyklistu aniž by mu pomohl 

  1. Pingback: click here to read
  2. Pingback: auto swiper

Napsat komentář