HZS Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Krimi Kultura Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Policie Pomáháme Praha Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Sbírka pro dobrovolné záchranáře Czech SAR Team z.s., kteří bez nároku na odměnu pomáhají složkám IZS 365 dní v roce

ČESKO – Dobrovolní záchranáři z organizace Czech SAR Team z.s. pomáhají 365 dní v roce především složkám Integrovaného záchranného systému při pátrání po pohřešovaných a hledaných osobách… Z důvodu koronaviru organizace přišla nyní bohužel o několik důležitých partnerů. Ani přesto však nerezignuje a dobrovolně pomáhá, jak jen to jde a tam, kde je potřeba.

V letošním roce Czech SAR Team z.s. měl v plánu dovybavit se dalšími důležitými prostředky do zásahu pro zlepšení naší zásahové činnosti, proto se na základě doporučení svých fanoušků rozhodl uspořádat veřejnou sbírku.

„V posledních týdnech se naše aktivita navýšila, a tím se navýšila i finanční náročnost, náklady na PHM, podpora složek IZS a domovů seniorů ve formě tekutin, pomoc rozvozu materiálu na boj s COVID-19. Na vlastní náklady členů jsme například rozvezli a rozdali mezi zmiňované subjekty 120 balení vod, 25 kilogramů pomerančů, několik desítek balení gumových rukavic a další potřebné věci.

Komu pomůžete?

Hlavním posláním organizace Czech SAR Team z.s. je pátrání po pohřešovaných osobách a pomoc složkám integrovaného záchranného systému při práci v těžkém terénu.

„Od loňského roku, kdy naše organizace vznikla, byla povolána ke 47 událostem. Naše vozidla do dnešního dne najela na tyto události 10 159 kilometrů a čtyřkolky nasazené při pátrání najely 407 kilometrů. Několikrát jsme spolupracovali s IZS a pomáhali vozit členy IZS na místa události v nedostupném terénu a podařilo se nalézt a navrátit rodinám 3 blízké osoby. Kromě pátrání se také zabýváme technickou pomocí díky naší technice, kterou máme všichni v osobním vlastnictví.

Všechny zásahy jezdíme zdarma bez nároku na odměnu a financujeme je z našich osobních prostředků. Pokud získáme finance od některého z našich partnerů, investujeme je do vybavení, které poté rozdáme mezi členy. Všichni naši členové jsou důsledně vybíráni a procházejí různými školeními, jako jsou například kurzy první pomoci, kurzy jízdy na čtyřkolce v terénu, krizové komunikaci, záchraně na ledě apod. I tyto kurzy si naši členové hradí z vlastních kapes.

V posledních týdnech ale vedle této činnosti, kterou plníme samozřejmě dál, jakmile jsme potřeba, jsme se zaměřili na podporu boje proti koronaviru. Hasičům, policistům a záchranářům vozíme vodu a občerstvení, domům pro seniory nákupy a vitamíny či zásobujeme vojáky AČR, kteří plní v této době své povinnosti na hranicích.

https://www.facebook.com/CzechRescueSARTeam/videos/638663736656311/

Na co konkrétně budou peníze ze sbírky použity?

Finance z této sbírky boudou využity na potřebnou techniku, kterou využíváme na zásahy.

„Rádi bychom konkrétně pořídili: Přívěsný vozík na transport čtyřkolek k zásahu, plato přepravník na čtyřkolky k zásahu, transportní vozík pro transport raněných z nedostupného terénu za čtyřkolku, transportní vanu SPENCER, vakuové matrace, zdravotnický batoh, AED automaticky externí defibrilátor, pátrací dalekohledy.

Vozíky nám pomohou k transportu našich strojů na místo události a další vybavení přímo na místě události a to jako například transportní vozík za čtyřkolku pro raněné, díky kterému jsme schopni transportovat raněnou osobu z nedostupného terénu co nejrychleji k vozu zdravotnické záchranné služby.

Číslo účtu: 2101632954 / 2010 Majitel účtu: Czech SAR Team z.s.

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář