Auto-Moto Doprava HZS Krimi Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

OBRAZEM: Při střetu dodávky s osobním autem museli hasiči vyprostit zaklíněného řidiče

VSETÍNSKO – Vsetínští profesionální hasiči byli přivoláni k dopravní nehodě k obci Rokytnice na Vsetínsku. Po příjezdu na místo velitel zásahu průzkumem zjistil, že došlo ke střetu osobního vozidla s dodávkou.

Hlavní tah mezi Zlínem a Vsetínem tak musel být na nezbytně dlouhou dobu uzavřen. V dodávce cestoval otec s dcerou, kteří v autě vezli velké množství papíru. Ve druhém vozidle jel řidič sám. Toho hasiči museli vyprostit z vozidla ven. Dramatické chvilky pro hasiče i samotného řidiče začaly v okamžiku zahájení vyprošťování, kdy ve vozidle z pod sedačky řidiče začal stoupat štiplavý dým. Hasiči ihned začali vozidlo prohledávat a zjistil, že muž v autě převážel litrovou láhev kyseliny chlorovodíkové, která praskla. Hasiči okamžitě použili k odvětrání auta přetlakovou ventilaci a s využitím páteřové desky rychle muže vytáhli ven na čerstvý vzduch.

Následně všichni účastníci nehody skončili v péči přivolané zdravotnické záchranné služby.

FOTOGALERIE…

Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. Taktéž došlo k velkému úniku provozních kapalin, které zasypali sorbentem. Nakonec pomohli s odtažením vozidel mimo komunikaci.

V době zásahu byl v místě nehody značně omezen provoz a tvořily se dlouhé kolony.

Zdroj: HZS Zlínského kraje
(LJ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář