Cestování Kultura Tipy na výlet Turistika Vysočina Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

TIP REDAKCE : Pavel Helan znovu U Statkářky v Habří

HABŘÍ VYSOČINA – Vesnička Habří na Vysočině zažije 17.července 2020 v 19:00 hod. již potřetí open air koncert oblíbeného hudebníka a písničkáře Pavla Helana, jehož skladby oslovují publikum napříč všemi věkovými skupinami.

„Jsme nesmírně rádi, že Pavel Helan opět přijal naše pozvání.“ říkají pořadatelé Dušan a Andrea Buchtovi. „Náš rodinný penzion U Statkářky většinou navštěvují lidé z celé republiky, kteří milují přírodu a hledají klid a ticho. Hudba Pavla Helana to ticho nenarušuje, ale velmi příjemně s ním souzní. Jeho písně se nesou údolím řeky Bobrůvky a vy tak mezi lesy a pastvinami můžete zažít opravdu výjimečný koncert.“ dodávají.

Že se Pavlu Helanovi na jeho sólové dráze daří, dokazuje i to, že v prosinci 2019 vyšlo jeho další CD s názvem Buď se mnou, které je výběrem jeho nejlepších písní a jeho součástí je i zpěvník s notami a akordy.

Nezahálel ani v těžkých časech koronaviru, kdy složil a nazpíval píseň Nečekaně darované ticho. „Napsal jsem ji v malebné osadě v horách, když jsem chtěl vyjádřit svoje pocity k aktuální situaci, ve které jsme se nacházeli. Je to píseň o naději, smyslu a mimo jiné je inspirována Žalmem 131,“ přiblížil písničkář. Můžete se tedy těšit i na tuto novinku v jeho repertoáru.

„Návštěvníci si mohou poslech zpříjemnit točeným pivem a dobrým vínem, pro děti bude připraveno nealko, po koncertu budeme grilovat. A Pavlovi jako každý rok upeču k snídani domácí tvarohové buchty.“ dodává paní statkářka Marie Buchtová s úsměvem.

Autor : Jitka Andrlová

 

 

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář