HZS Krimi Policie Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

DRAMA: Turista při fotografování spadl ze skály v oblasti Bürschlické stěny – Rájec! Na pomoc vzlétl i vrtulník leteckých záchranářů

TISÁ – Službu konající záchranáři ze stanice Horské služby v Tisé na Ústecku, přijali včera výzvu od dispečinku Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje. Jednalo se o pád muže ze skály v oblasti Bürschlické stěny – Rájec, bez bližšího určení. Na místo následně vyrazila tříčlenná hlídka záchranářů.

„Po vyzvednutí svědka nehody, který nás blíže navedl na místo úrazu, jsme pacienta vyšetřili a kontaktovali dispečink ZZS Ústeckého kraje pro další upřesnění místa a stavu zraněného,“ popsal Jan Mach, zasahující člen Horské služby Krušné hory. „K pádu došlo ze skály, Vstupní brána, z cca 6 – 8 metrů. 41letý muž měl tržnou ránu na hlavě, poraněné pravé rameno a stěžoval si na bolestivé dýchání“, doplnil Jan Mach.

Současně byl na místo vyslán vrtulník letecké záchranné služby (LZS) z Ústí nad Labem. Z důvodu nepřístupného terénu musel z paluby vrtulníku slanit k místě zásahu záchranář a lékař LZS. Po ošetření zraněného byl muž transportován na heliport u stanice Horské služby, kde došlo k přeložení pacienta do vrtulníku, a dále byl vrtulníkem přepraven do nemocnice v Ústí nad Labem.

„Děkujeme ZZS, LZS z Ústí nad Labem a svědkům nehody za spolupráci,“ poděkoval všem zúčastněným u tohoto úrazu Jan Mach, zasahující člen Horské služby.

Zdroj: Horská služba ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář