Karlovarský Krimi Plzeňský Policie Praha Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

POZOR: Z psychiatrické léčebny v Dobřanech na Plzeňsku utekl pacient! Jde o nebezpečného narkomana

DOBŘANY – Policisté usilovně pátrají po muži, který se nevrátil z vycházky po areálu psychiatrické léčebny v Dobřanech na Plzeňsku! Nebezpečný narkoman Roman Vidím se v minulosti dopustil násilné trestné činnosti. Policisté proto varují, aby se ho lidé nepokoušeli sami zadržet, může být totiž nebezpečný. 

Hledaný muž je 170 až 175 cm vysoký, hubené postavy, modré oči a v současné době má oholenou hlavu i vousy. Na sobě měl v době odchodu ze zdravotnického zařízení modrou teplákovou soupravu a tenisky.

Hledaný muž je pacientem zdravotnického zařízení v Dobřanech. Včera, 15. července 2020, se nevrátil z vycházky, kterou měl do 17 hodin povolenou po areálu zdravotnického zařízení. Muž má usnesením Okresního soudu v Karlových Varech nařízený výkon ochranného ústavního léčení, jelikož se v minulosti dopustil trestné činnosti násilného charakteru. Jedná se o uživatele omamných a psychotropních látek, a tak může být nebezpečný sám sobě i svému okolí.

Dle poznatků policistů není vyloučeno, že by se mohl pohybovat na území hlavního města Prahy. Své trvalé bydliště má nahlášené v Karlových Varech, proto je možné, že se může objevit i v této lokalitě. Policisté však nevylučují, že se může pohybovat napříč celou Českou republikou.

Policisté žádají o aktivní spolupráci širokou veřejnost, avšak upozorňují, aby hledaného muže nezkoušeli lidé zadržet a okamžitě kontaktovali Polici České republiky, jelikož může být nebezpečný. Jakékoli informace o pohybu či výskytu prosím sdělte na kterékoliv policejní služebně nebo na lince 158. Policisté předem děkují veřejnosti za spolupráci.

Autor: por. Bc. Ivana Jelínková, DiS.

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

3 Replies to “POZOR: Z psychiatrické léčebny v Dobřanech na Plzeňsku utekl pacient! Jde o nebezpečného narkomana

Napsat komentář