Auto-Moto Doprava HZS Krimi Moravskoslezský Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Dva lidé se vážně zranili po nárazu osobního automobilu do stromu na Opavsku

OPAVSKO – Zdravotnická záchranná služba zasahovala včera v podvečer, u vážné dopravní nehody na Opavsku, kdy osobní automobil narazil do stromu.

Tísňová linka byla ve tři čtvrtě na šest kontaktována s oznámením havárie osobního vozidla poblíž obce Hlubočec. Na pomoc vyjel tým RZP z Opavy a vzlétli ostravští letečtí záchranáři.

Ve vozidle zůstaly zaklíněny dvě osoby, které musely být vyproštěny hasiči. Obě byly při vědomí a se záchranáři komunikovaly.

U dvaadvacetileté ženy vyslovil zasahující lékař podezření na poranění břicha a pánve. Byla zajištěna krčním límcem, pánevním pásem a uložena do podtlakové matrace. Po provedení dalších úkonů v rámci přednemocniční neodkladné péče ji vrtulník transportoval do Fakultní nemocnice v Ostravě.

Osmadvacetiletý muž byl ošetřen s poraněními hlavy a horních končetin. Poté, co jej záchranáři ošetřili, zajistili jeho předání do další odborné péče v opavské Slezské nemocnici.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Dva lidé se vážně zranili po nárazu osobního automobilu do stromu na Opavsku

  1. Pingback: i loved this

Napsat komentář