Auto-Moto Doprava HZS Krimi Policie Školní okénko Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Strážníci vypátrali auto, které v Mostě srazilo dítě a ujelo. Asistenti prevence kriminality poskytli zraněnému dítěti první pomoc

MOST – Při pěší hlídkové činnosti si asistenti prevence kriminality u silnice všimli zraněného dítěte. Okamžitě běželi k místu nehody, kde se již nacházel svědek, který uvedl, že chlapce zranil řidič, který z místa nehody ujel, a již zavolal zdravotnickou záchrannou službu a policisty.

Asistenti prevence kriminality poskytli zraněnému dítěti první pomoc a po příjezdu zdravotnické záchranné služby ho předali zdravotníkům. Celou událost následně začala šetřit Policie ČR. Operační důstojník Policie ČR poté telefonicky požádal operační středisko městské policie o spolupráci při pátrání po vozidle a řidiči osobního vozidla Škoda Octavia Combi a uvedl jeho barvu a počáteční 3 znaky registrační značky s tím, že uvedené vozidlo podle svědků srazilo dítě a z místa nehody ujelo.

Operační pracovník předal informaci všem hlídkám. Během několika minut pak motohlídka strážníků nalezla zaparkované vozidlo odpovídající popisu. Hlídka zjistila kontrolou vozidla, že se na karoserii objevují známky, které pravděpodobně odpovídají popsané autonehodě a zároveň, že je motor vozidla ještě teplý. Na místo se dostavila hlídka Policie ČR, která pokračovala v dalším vyšetřování dopravní nehody.

Autor: Ing. Veronika Loucká
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář