Auto-Moto Doprava HZS Krimi Moravskoslezský Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

TRAGÉDIE: Záchranáři resuscitovali cyklistu po střetu s osobním autem v Třinci! Muž bohužel nepřežil

TŘINEC – Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly u smrtelné dopravní nehody v Třinci. Po osmé hodině byl operátorům ZZS nahlášen střet osobního automobilu s cyklistou. Na místě události zasahovaly pozemní týmy záchranářů i vrtulník letecké záchranné služby.

Dvaašedesátiletý muž nejevil v okamžiku příjezdu záchranářů žádné známky života. Došlo u něj k selhání vědomí, dechu i krevního oběhu. Týmy záchranářů proto ihned započaly s rozšířenou resuscitací. Prováděly nepřímou srdeční masáž, zajistily přístrojem řízenou ventilaci a podávaly léky.

Po zhruba dvaceti minutách se podařilo obnovit činnost pacientova srdce, avšak pouze na přechodnou dobu. Záhy došlo opět k zástavě oběhu, kterou se již týmům nepodařilo zvrátit. Tři čtvrtě hodinu trvající snaha o záchranu cyklisty byla marná a zasahující lékař musel nakonec konstatovat jeho smrt. Na místě podlehl poraněním hlavy a trupu.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář