Krimi Policie Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Pohřešovaného seniora z Duchcova pomohla najít i psovodka Záchranné brigády kynologů Ústeckého kraje

TEPLICKO – Pohřešovaný Ladislav David z Duchcova, po kterém policisté pátrali od soboty 17. srpna, byl  již nalezen. 

Lovosické policisty kontaktoval městský strážník z Třebenic, že byl muž nalezen u Luckého mlýna nedaleko Úpohlav. „Pohřešovaný muž je v pořádku, tímto děkujeme za spolupráci médiím a také veřejnosti, která nám oznamovala poznatky k jeho výskytu,“ dodal k události mluvčí teplické policie por. Bc. Dan Vítek.

Členové Záchranné brigády kynologů Ústeckého kraje – výjezdové skupiny sledují dění okolo sebe. Vždy, když je vyhlášeno pátrání po osobě, koordinujeme možnosti pomoci za využití záchranných psů.

„Stejně tak jsme sledovali případ pátrání po pohřešované osobě z Duchcova. Jedna z psovodek se vracela z náročného výcviku, když u silnice mezi obcemi Třebenice a Podsedice zahlédla osobu nápadně se podobající popisu pohřešované osoby. Neváhala, na nejbližším místě se otočila, ale osoba se na místě již nenacházela. Po dohodě s vedením výjezdové skupiny byla kontaktována PČR k dalšímu opatření a nabídnuta naše pomoc. Osoba byla následující den nalezena Policií ČR nedaleko místa, které jsme jim uvedli, tedy téměř 40 km od domova. Děkujeme a dáváme palec nahoru!“

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář