Krimi Policie Pomáháme Praha Složky IZS Technika YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

MOC DOBRÁ PRÁCE: Policistka skočila do Vltavy, aby zachránila tonoucího, který zmizel pod hladinou

PRAHA – Policistka skočila do Vltavy, aby zachránila tonoucího, který zmizel pod hladinou. Muže se povedlo zachránit i díky perfektní spolupráci operačního důstojníka s hlídkami v terénu.

V úterý, krátce po devatenácté hodině večer, vyjížděli policisté z pohotovostní motorizované jednotky k nahlášenému případu, kde se měl na Podolském nábřeží v Praze 4 nacházet muž, který vyhrožoval sebevraždou.

Když přijeli policisté na místo, uviděli muže, který stál po kolena ve vodě.  Přes telefon, který držel v ruce, komunikoval s operátorkou linky 158.  Z ničeho nic zahodil mobil do vody a bezvládně se položil na hladinu. Muže okamžitě strhl spodní proud řeky Vltavy a zmizel pod hladinou. Policistka z pohotovostní motorizované jednotky ihned skočila do vody a vytáhla muže nad hladinu. Za pomocí kolegy, který za ní vzápětí doplaval, ho uchopili za ramena a dostali na břeh. Jelikož byl silný proud, hodil do vody další ze zasahujících policistů záchranné lano, pomocí kterého muže vytáhli na břeh. Policisté zjistili, že vůbec nedýchá a je v bezvědomí. Z tohoto důvodu muže uložili na bok a zajistili volný průchod dýchacích cest, přičemž při otevření jeho úst z nich vytekla voda. Po následných bolestivých podnětech přišel k vědomí a otevřel oči. Muže si poté převzali záchranáři a transportovali ho do nemocnice.

Prvotní informace, které přijme operační důstojník od oznamovatele, jsou velice důležité. V tomto případě hrála největší roli výborná komunikace operačního důstojníka linky 158 se sebevrahem a následná předávka informací hlídkám, které pátraly po muži v okolí. Nutno zmínit, že i díky kvalitnímu výcviku, jeho četnosti, spolupráci a přístupu se podařilo policistům muže zachránit.

Autor: por. Mgr. Violeta Siřišťová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “MOC DOBRÁ PRÁCE: Policistka skočila do Vltavy, aby zachránila tonoucího, který zmizel pod hladinou

  1. Pingback: apk

Napsat komentář