Auto-Moto Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Kultura Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Policie Pomáháme Praha Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

AKTUÁLNĚ: Lidé v karanténě úderem sedmé hodiny ranní mohou volit přímo z auta na speciálních drive-in stanovištích

ČESKO – Už přes hodinu mohou lidé v karanténě jezdit automobilem k volebním urnám na vybraných speciálních drive-in stanovištích, která armáda zřídila v každém okresním městě. Dneškem totiž začaly krajské a senátní volby pro lidi v karanténě a nutné izolaci kvůli koronaviru.

Lidé tak od sedmé hodiny ranní mohou hlasovat přímo z auta na osmasedmdesáti drive-in stanovištích po celém Česku. Odhlasovat mohou v jednom autě všichni plnoletí členové domácnosti najednou.

Drive-in stanoviště jsou otevřena dnes od 7.00 do 15.00 hodin. Voliči musí vedle totožnosti občanským průkazem prokázat i to, že jsou v karanténě. Vedle volební komise jsou na drive-in stanovištích vždy i dva vojáci, kteří po celé republice připravovali volební místa pro občany, kteří nemohou normálně odvolit kvůli koronaviru.

Autor: redakce
Foto: Armáda ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUÁLNĚ: Lidé v karanténě úderem sedmé hodiny ranní mohou volit přímo z auta na speciálních drive-in stanovištích

Napsat komentář