Auto-Moto Doprava HZS Krimi Moravskoslezský Policie Školní okénko Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

DRAMA: Řidička na Opavsku srazila dvě děti! Školáci následně skončili v nemocnici

OPAVSKO – Zdravotnická záchranná služba zasahovala dnes u vážné dopravní nehody v Opavě-Kateřinkách. Došlo tam ke střetu automobilu se dvěma dětmi a na místo neprodleně vyslali posádku rendez-vous s lékařem, stejně jako dva týmy rychlé zdravotnické pomoci. První záchranáři byli u postižených během pěti minut od převzetí výzvy.

Jedenáctiletý chlapec byl dle svědků krátce po události v bezvědomí, s posádkami ZZS však již následně komunikoval. Zasahující lékař u něj zjistil poranění hlavy, horní končetiny, břicha a pánve. Pacient byl uložen do podtlakoví matrace, zajištěn léky a infuzními roztoky, končetinovou dlahou a poté transportován do ostravské Fakultní nemocnice. Záchranáři jej předali na oddělení tamního urgentního příjmu.

Dívka ve věku devět let jevila známky otřesu mozku a po provedení přednemocniční neodkladné péče byla posádkou ZZS přepravena do Slezské nemocnice v Opavě, a to na chirurgickou ambulanci.

Okolnosti nehody vyšetřují dopravní policisté.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář