Auto-Moto Cestování Doprava HZS Jihočeský Krimi Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

U Velkého Pěčína skončil motorkář i se svoji motorkou v potoce! Muž byl letecky transportován do nemocnice

JIHOČESKÝ KRAJ – U vážné dopravní nehody motorkáře, který havaroval u Velkého Pěčína zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému ČR. 

Z jednotek požární ochrany to byli profesionální hasiči ze stanice Dačice. Jednotka nalezla havarovaného motorkáře včetně jeho motorky až v blízkém potoce. Zraněného a promočeného motorkáře hasiči vytáhli z vody a pomohli zdravotníkům ZZS s jeho ošetřením. Následně ho přenesli do sanitky. Tou byl odvezen na heliport do Dačic, odkud byl do nemocnice transportován letecky vrtulníkem LZS.

Hasiči dále zkontrolovali, zda z havarovaného motorky nevytékají do potoka provozní kapaliny. Žádný únik nebyl zjištěn. Nehodu si poté převzala Policie ČR k šetření. Do Velkého Pěčína byl vyslán vyprošťovací automobil ze stanice Jindřichův Hradec, pomocí kterého byla motorka z potoka následně vytažena.

Autor: Vendula  Matějů

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “U Velkého Pěčína skončil motorkář i se svoji motorkou v potoce! Muž byl letecky transportován do nemocnice

Napsat komentář