Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Politika Pomáháme Praha Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Prezident České republiky Miloš Zeman promluvil k národu o aktuální koronavirové situaci v Česku

ČESKO – Prezident České republiky Miloš Zeman před okamžikem promluvil k národu o aktuální koronavirové situaci v Česku. 

V krátkém projevu poděkoval všem zdravotníků, na jejichž adresu vyjádřil úctu a obdiv a naopak zkritizoval všechny takzvané antirouškaře, kteří promlouvají z médií a podle Zemana o epidemii vůbec nic nevědí, ale kvůli mediální pozornosti jsou ochotni říkat věci, které poškozují naši společnost.

Prezident Miloš Zeman ve svém projevu také uvedl, že skončil čas domluv a proto také prý požádal ministra vnitra Jana Hamáčka, aby policisté razantněji pokutovali hříšníky, kteří odmítají nosit roušky.

Jeho projev přenášely televize. Na sociální síti však hlava státu za dnešní projev sklidila rozpoluplné reakce. 

„Až usedne prach na bojišti, až tato epidemie odejde, jako až dosud odešly všechny epidemie, budeme sčítat zisky a ztráty. Dělejme vše pro to, abychom touto zkouškou vyšli se ctí, nikoli zbabělostí, nikoli pohodlností, ale odpovědností vůči sobě i vůči druhým,“ řekl v projevu závěrem prezident Miloš Zeman.

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář