Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Krimi Kultura Liberecký Moravskoslezský Nezaradené Olomoucký Pardubický Plzeňský Praha Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA: Od středy platí zákaz nočního vycházení i nedělní zákazy maloobchodního prodeje po celý den

ČESKO – Vláda ČR právě po svém jednání vydala další zpřísněná opatření v boji proti nákaze koronaviru! Od středy 28. října zakázala vycházení v čase od 21:00 hodin do 5:00 hodiny a firem nařídila povinný home office! Vláda navíc zakazuje nedělní prodeje v obchodech po celý den. Nové opatření je platné do konce nouzového stavu, tedy zatím do 3. listopadu.

Výjimku volného pohybu večer budou mít pouze pejskaři, ti by se mohli se svým psem pohybovat ale maximálně 500 metrů od svého bydliště. Výjimka by platila i pro lidi, kteří jdou z práce a do práce nebo například cesta k lékaři. Výjimku budou mít i příslušníci zajišťující bezpečnost. Lidé budou muset policistům prokázat v době zákazu nočního vycházení, proč odešli z domova ven.

Dodržování nočního zákazu vycházení bude podle ministra zdravotnictví Romana Prymuly kontrolovat policie. Pokud někoho policejní hlídka večer zastaví, tak bude mít povinnost prokázat, kam jde, kde pracuje a sdělit proč je venku mimo bydliště. Dokazovat to budou moci lidé i dodatečně, pokud nebudou mít případné dokumenty přímo u sebe.

Vláda zároveň zakázala prodej v obchodech v neděli po celý den a v pondělí po 20. hodině do 5. hodiny do rána. Uzavřela i farmářské trhy s výjimkou pojízdných farem a prodeji potravin na farmách.

Opatření od 28. října 0:00 do 3. listopadu 23:59 hodin:
– Zákaz volného pohybu
výjimky během dne (od 5:00 do 20:59 hodin)
cesty do zaměstnání a zpět;
nezbytné cesty za rodinou a blízkými
nezbytný nákup potravin, léků, hygienických potřeb, krmiv pro zvířata, pohonných hmot, nezbytných finančních a poštovních služeb, odkládání odpadu pro sebe a své blízké.

-Zákaz maloobchodního prodeje v neděli

-zákaz trhů s výjimkou ovoce, zeleniny, mléka apod.

-výjimky v noci (od 21:00 do 4:59 hodin)
cesty do zaměstnání a zpět
cesty k výkonu povolání
cesty k zajištění bezpečnosti a pořádku, ochrany zdraví, veřejné hromadné dopravy, zásobování a rozvážkové služby
neodkladné cesty z důvodu ochrany, života, zdraví či majetku
venčení psa do 500 metrů od bydliště.

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA: Od středy platí zákaz nočního vycházení i nedělní zákazy maloobchodního prodeje po celý den

  1. Pingback: auto swiper

Napsat komentář