Auto-Moto Doprava HZS Krimi Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

TRAGÉDIE: Řidička osobního auta nepřežila střet s nákladním vozem na Vsetínsku

VSETÍNSKO – Tragická dopravní nehoda zaměstnala složky Integrovaného záchranného systému ČR na téměř celý den. Dopravní nehoda dvou automobilů se stala na Vsetínsku v obci Lešná, v místní části Mštěnovice.

Došlo zde v dopoledních hodinách ke střetu osobního vozidla s nákladním. Zraněného řidiče nákladního auta na místě ošetřila posádka zdravotnické záchranné služby a poté převezla do nemocnice.

V osobním vozidle cestovala řidička, která utrpěla velmi vážná zranění, kterým na místě nehody podlehla. Přivolaní hasiči ze stanice Valašské Meziříčí u vozidel provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. Nákladní auto po nehodě skončilo v příkopu a unikaly z něj provozní kapaliny do strouhy, tekoucí podél silnice. K zamezení šíření kapalin dále po hladině vody, použili hasiči sorpční hady a rohože. Na místo byl přivolán zástupce odboru životního prostředí, aby rozhodl o dalším postupu k zamezení kontaminace půdy. Silnice byla mnoho hodin uzavřená a řidiči museli využívat objízdné trasy. Na závěr hasiči asistovali při naložení nákladního auta na odtahový vůz za stálého zachytávání provozních kapalin. Odtah druhého vozidla si zajistila Policie ČR.

Po bezmála šesti hodinách zásahu na místě nehody hasiči uklidili vozovku od střepů a úlomků z vraků vozidel, které se nacházely na téměř 30 metrech silnice. Poté se hasiči vrátili zpět na svou stanici.

Zdroj: HZS Zlínského kraje
(LJ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář