Krimi Policie Pomáháme Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

DOBRÁ ZPRÁVA: Dvojice policistů z Benátek nad Jizerou zachránila život mladé dívce, která chtěla skoncovat se životem

MLADOBOLESLAVSKO – Policistům Obvodního oddělení Benátky nad Jizerou  na Mladoboleslavsku patří velké poděkování.  Ve středu 4. listopadu tohoto roku se na tísňovou linku 155 obrátila krátce po devatenácté hodině večer mladá dívka, která se pokusila si sáhnout na život.

Zdravotnická záchranná služba informaci předala operačnímu středisku Policie ČR a bezprostředně poté vyslal operační důstojník hlídku policistů Obvodního oddělení Benátky nad Jizerou složenou z policistů: praporčík Jiří Pleskot a praporčík Jana Sedláková do ulice Ořechová v Benátkách nad Jizerou.

Během několika minut dojeli policisté na místo, kde jim dveře bytového domu otevřela nic netušící matka již zraněné dvacetileté dcery. Policisté vběhli do dětského pokoje, kde na zemi klečela mladá dívka pod vlivem alkoholu, obložená ručníky od krve a držela se za zápěstí, na kterých měla četné řezné rány. Na podlaze ležely také různé léky a láhve s alkoholem. Policisté okamžitě dívce poskytli i přes kladený odpor první pomoc a zastavili krvácení. Do příjezdu zdravotnické záchranné služby z Lysé nad Labem se ji snažili uklidnit a souběžně poskytovali psychickou podporu i matce dívky, která byla v šoku.

Následně zraněnou dívku policisté předali do péče záchranářů, kteří ji odvezli na oddělení chirurgie do mladoboleslavské nemocnice.

Proč mladá dívka řešila svou životní situaci tak radikálním způsobem, budou v následujících dnech zjišťovat mladoboleslavští kriminalisté ve spolupráci se svými kolegy z obvodního oddělení.

Díky rychlému a bezprostřednímu zásahu policistů se s největší pravděpodobností podařilo zachránit to nejcennější – lidský život. Za profesionálně odvedenou práci jim patří velké poděkování.

Autor: por. Bc. Lucie Nováková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář