Krimi Policie Praha Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

ZAUJALO NÁS: Strážníci v Praze zasahovali u psychicky nemocné ženy která s nožem v ruce bodala do stromu a křičela že někoho zabije!

PRAHA – Za pomoci donucovacích prostředků museli strážníci zpacifikovat psychicky nemocnou ženu s nožem v ruce. Žena skončila v nemocnici.

Vystrašení lidé prchali z Donovalské ulice a ukazovali strážníkům místo, kde se nacházela mladá žena. Ta držela v ruce nůž s devíticentimetrovou čepelí a bodala s ním do stromu a křičela jako smyslů zbavená, že někoho zabije. Zároveň se sebepoškozovala údery hlavou o strom. Jakmile spatřila uniformy strážníků, dala se na útěk.

V nedalekém parku ji hlídka dostihla. Máchala kolem sebe nožem a na žádnou ze zákonných výzev nereagovala. Ohrožovala nejen sebe, ale i strážníky. I přes značně nebezpečné chování dívky brali strážníci v potaz její nízký věk, proto úder teleskopickým obuškem směřovali do měkké části stehna. Bohužel se zákrok minul účinkem a dívka v běsnění pokračovala dál.

Ochromil ji až slzotvorný prostředek, díky němu ji hlídka zbraň bezpečně odebrala. Následně bylo zjištěno, že se jedná o 21letou slečnu, která se opakovaně léčí na psychiatrii. Vzhledem ke zraněním, která si způsobila, a celkovému špatnému stavu byla na místo přivolána záchranná služba. Po prvotním ošetření převezli záchranáři dívku do nemocnice. Strážníci kontaktovali matku mladé ženy, která její zdravotní stav potvrdila a za vše se omluvila. O případu byla informována také Policie ČR.

Zdroj: MP PRAHA

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

One Reply to “ZAUJALO NÁS: Strážníci v Praze zasahovali u psychicky nemocné ženy která s nožem v ruce bodala do stromu a křičela že někoho zabije!

Napsat komentář