HZS Olomoucký Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zlínský Zprávy podle krajů

SMUTNÁ ZPRÁVA: Do hasičského nebe odešel sportovec a profesionální hasič pprap. Dalibor Blažek

OLOMOUCKÝ / ZLÍNSKÝ KRAJ – Do hasičského nebe odešel sportovec a profesionální hasič pprap. Dalibor Blažek. Tragicky zemřel ve věku 36 let. Sloužil ve Zlínském a pak i v Olomouckém kraji…

„S velkým zármutkem se loučíme s naším dlouholetým kolegou, kamarádem a obětavým hasičem pprap. Daliborem Blažkem, který tragicky zahynul ve věku 36 let v pondělí 16. listopadu 2020. Sloužil na směně A na stanici v Olomouci, kde zastával funkci hasiče – technika chemické služby.

K profesionálním hasičům Dalibor nastoupil už v roce 2006, a tak většinu svého profesního života zasvětil službě lidem. Po čtyřech letech u HZS Zlínského kraje přešel k HZS Olomouckého kraje na stanici v Olomouci. Praktické zkušenosti z něj učinily spolehlivého hasiče, který téměř 15 let zachraňoval životy a pomáhal s velkým nasazením v krizových situacích. Zasahoval u mnoha mimořádných událostí, kde uplatnil své odhodlání, odvahu, zkušenosti i nadhled.

Dalibor byl dobrosrdečným a obětavým člověkem, který nešetřil úsměvy a šířil kolem sebe dobrou náladu. Mezi kolegy byl velmi oblíbený, protože neváhal vstřícně nabídnout pomocnou ruku i mimo službu. Byl vždy přívětivý, upřímný a pracovitý. Díky své empatické povaze byl také členem posttraumatického intervenčního týmu, který poskytuje při mimořádných událostech psychologickou pomoc.

Byl úspěšným a nadšeným sportovcem, který se dlouhá léta intenzivně věnoval požárnímu sportu. Reprezentoval náš kraj na mnoha soutěžích, mistrovství republiky nevyjímaje. V roce 2011 měl velký podíl na úspěchu týmu na Mistrovství České republiky v Ostravě, kde reprezentace HZS Olomouckého kraje získala bronz. V Brně v roce 2016 pak na MČR pomohl ke 2. místu v požárním útoku. Jeho doménou v požárním sportu byl výstup do 4. patra cvičné věže, kde dosáhl svého osobního rekordu s časem 15.35.

Čest jeho památce…

Autor: redakce
Zdroj:
HZS Olomouckého kraje
a Zlínského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “SMUTNÁ ZPRÁVA: Do hasičského nebe odešel sportovec a profesionální hasič pprap. Dalibor Blažek

Napsat komentář