Královehradecký Policie Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

DOBRÁ PRÁCE : Muž stihl porod a policistům děkuje

RYCHNOVSKO – Dopravní nehoda, při níž se automobil střetne se zvěří, je pro policisty z Rychnovska velmi běžnou událostí.

K takové před několika dny vyjížděli i dopravní policisté prap. Bc. Lucie Šebestová a nprap. Milan Pírko. Ani jeden z nich však netušil, že po celkem rutinním výkonu, tedy obyčejném zadokumentování, bude následovat velice milá a dojemná novina, jejíž byli součástí.

Řidič totiž adresoval policejní hlídce poděkování, které nepotřebuje dalších komentářů a vysvětlení…

„…Při cestě z práce mi před auto skočilo stádo srnčího a jeden kus jsem srazil. Během vyšetřování a záznamu nehody mi volala přítelkyně, že začal porod. Hlídka jednala rychle, s vědomím, že mi rodí přítelkyně. Rychle a profesionálně. Porod jsem stihl a mohl jsem být přítomen nejkrásnějšímu okamžiku v našem životě. Je to příběh ze sbírky „to nevymyslíš“. Děkuji za takové policisty. Děkuji za rychlost, profesionalitu, lidskost i dávku lidového humoru, který mi to vše ulehčil. S pozdravem šťastný otec…“

Oběma policistům prap. Bc. Lucii Šebestové a nprap. Milanu Pírkovi (níže na fotografii) oběma policistům se dostalo poděkování. I když je to jen pár vět, je to i pro ně nesmírně cenná zpětná vazba, která opravdu potěší.

Autor : mjr. Ing. Magdaléna Vlčková

 

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář