Finance Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Krimi Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Policie Praha Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

Policisté v první linii jako jediní nedostanou přidáno, rozhodla ministryně financí Alena Schillerová. Unie Bezpečnostních složek se bouří

PRAHA – Na středečním jednání předsedy Unie Bezpečnostních složek Zdeňka Drexlera s náměstkem ministryně financí Karlem Tyllem se ukázalo, že policisté sloužící v první linii při pandemii onemocnění CoVID-19, jako jediní nedostanou přidáno k tarifnímu platu. Služba na hranicích, často bez přístupu k toaletě či stravě, zásahy při demonstracích proti vládním opatřením či pomoc s převozem pacientů nebo zdravotnického materiálu, nejsou pro ministerstvo financí důležitým argumentem.

„Policisté a strážníci tu přitom jsou právě proto, aby kontrolovali dodržování vládních opatření v souvislosti s pandemií koronaviru. Denně nasazujeme v první linii naše zdraví a paní ministryni financí je to jako již mnohokrát jedno. Stejně tak hasiči. Kdo rozvážel 2,9 milionů respirátorů učitelům? A kdo nakonec zůstal neohodnocen? Zákon policistům neumožňuje stávkovat. Nemáme možnost se jakkoliv bránit. Jednání jsou ze strany Ministerstva financí sice vstřícná, ale zcela bez účinku. Kdo se za nás postaví?“říká Zdeněk Drexler, předseda Unie Bezpečnostních složek.

Přes Twitter vzkázala ministryně financí Alena Schillerová všem policistům, že mnohokrát slibované navýšení platu letos neproběhne. Důvodem má být solidarita se soukromým sektorem. Přičemž jsou to opět příslušníci, kteří mají ustupovat ze svých potřeb.

„A zrušení superhrubé mzdy? To pro nás vůbec není benefitem! A veto daňového balíčku ze strany pana prezidenta Zemana nám vezme poslední naději na přilepšení. O příspěvku na stravné, na které nebudeme mít opět jako jediní nárok snad ani nemluvě,“ uzavírá Drexler.

Autor: redakce
Zdroj: UBS

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář