Finance Koronavirus Kultura Nezaradené Pomáháme Praha Technika Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEOREPORTÁŽ: Mnohé restaurace na Teplicku se přidaly ke vzdoru proti vládnímu opatření! Zavřely až ve 22.00 hodin

TEPLICKO – Od včerejšího večera se někteří restauratéři na Teplicku rozhodli neuposlechnout vládní nařízení a ve 20.00 hodin své provozovny neuzavřeli! Zapojili se tak do celorepublikové rebélie a návštěvníky restaurací hostili až do 22.00 hodin. Situaci od včerejšího večera na Teplicku mapoval i štáb reportéru Agentury JV PRESS.cz

Je na Teplicku se do vzdoru zapojilo osmnáct provozovatelů a třiadvacet restaurací a ignorovalo uzavření restaurací a nočních barů ve 20.00 hodin. Na protest zmíněné provozovny vyvěsily státní vlajky. Připojují se tak k výzvě pivovaru Malý Janek – pivovaru v Jincích a ostatních restaurací.

Jak to včera večer v některých teplických restaurací vypadalo? O tom je již naše videoreportáž:

Videoreportáž připravili: Jitka Andrlová a Honza Vraný / JV PRESS.cz

„Jsme přesvědčeni, že v době kdy jsou otevřená a narvaná obchodní centra, je omezování restaurací, kde se zdaleka nekumuluje tolik lidí bezvýznamné. Pro někoho se může zdát, že se jedná o pouhé dvě hodiny, ale pro nás to jsou nejdražší hodiny naší provozní doby,“ stojí v prohlášení restauratérů.

„V žádném případě nechceme ignorovat vládní nařízení a zlehčovat covidovou situaci, ale pokud jsme opakovaně omezováni v možnosti udržet při životě naše provozy, musíme se ozvat. Postrádáme jakoukoliv koncepci, jedeme v systému brzda – plyn a naše budoucnost je nejistá. Pomalu, ale jistě tato chaotická nařízení naše živnosti likvidují. Systém podpory sice zachrání na čas pracovní místa, ale v dlouhodobém horizontu je udržitelnost našeho podnikání nemožná,“ uvádí včerejší prohlášení vzdorujících restauratérů.

Na Teplicku vzdor proběhl v poklidu a policisté zasahovat nemuseli. Restauratéři své provozovny úderem dvaadvacáté hodiny provozovny uzavřeli.

Majitelka Minipivovaru Monopol Teplice Gabriela Schönbauerová k celé akci dodává: „Chtěli jsme touto cestou moc poděkovat všem zákazníkům, kteří nás včera podpořili a projevili tím osobní statečnost. Chceme vám říct budeme pokračovat!!!“ dodává majitelka teplického pivovaru Monopol Gabriela Schönbauerová.

Zde je prohlášení, pod které se jednohlasně podepisujeme a vyzýváme všechny, „PŘIDEJTE SE K NÁM“ v jednotě je SÍLA !!!

Celý náš sektor žije v obrovské nejistotě, vláda do dnešního dne nebyla schopná připravit nic, co by udrželo naše živnosti při životě.
Pokud se vláda rozhodla postupovat při rozhodování, komu uzavře živnost tímto nesystematickým a diskriminačním způsobem, měla by také předložit plán, jakým způsobem nám nahradí vzniklé škody.

Vzhledem k faktu, že má vláda přesné informace o našich tržbách (systém evidence EET), měla by přistoupit ke spravedlivému systému kompenzací, který známe z okolních zemí (např. Německo, Rakousko, Velká Británie), ve výši 70% obratu firmy za daný měsíc v minulém roce. Tím by zároveň vyčistila v tomto oboru tzv. černé pasažéry a pomohla pouze těm, kteří řádně platí daně a odvádí do státní kasy.

Kompenzační politika řeší pouze podporu zaměstnanců, nikoli však podporu pro udržení našich provozů a tím, dřív či později hrozí masivní propouštění zaměstnanců.

Dnes nechceme nic jiného, než aby nás vláda v této těžké situaci podržela a nekomplikovala nám svými chaotickými rozhodnutími podnikatelský život.
Systém brzda – plyn nikomu neprospívá.

Jsme opravdu na konci svých sil, a proto touto cestou ještě jednou vyzýváme všechny živnostníky, kteří se stejně jako my každý den probouzí do obrovské nejistoty. „PŘIDEJTE SE K NÁM“. Společnými silami vytvoříme tlak!

Autor: Honza Vraný
a Jitka Andrlová
Foto: Šárka Andrlová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “VIDEOREPORTÁŽ: Mnohé restaurace na Teplicku se přidaly ke vzdoru proti vládnímu opatření! Zavřely až ve 22.00 hodin

  1. Pingback: ผลบอล
  2. Pingback: stapelstein

Napsat komentář