Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Kultura Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Praha Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zlínský Zprávy podle krajů

TRADIČNÍ ANKETA: Čemu dáváte o Štědrovečerní večeři přednost? K bramborovému salátu máte řízek nebo kapra?

ČESKO – Nastal opět nejkrásnější den v roce. Letos bohužel poněkud zastíněn nepříjemnou koronavirovou situací… Štědrý den je posledním dnem adventu.

Vrcholí 24. prosince Štědrým večerem, který je jakožto předvečer slavnosti Narození Páně již považován za součást Vánoc. Se Štědrým dnem a zejména Štědrým večerem je spojeno množství předkřesťanských i křesťanských vánočních zvyků a pověr, například štědrovečerní večeře, rozsvěcování vánočního stromečku a rozbalování dárků nebo pověra, že kdo se během dne postí, uvidí večer zlaté prasátko.

A právě slavnostní večeře, na které se scházejí celé rodiny, je pak tou nejvýznamnější událostí celého štědrého dne a po ní se především děti vrhnou k vánočnímu stromku, kde na ně čekají dárky…

ANKETA: A čemu dáváte u dnešní štědrovečerní tabule přednost vy? K bramborovému salátu budete mít klasický řízek nebo kapra? Nebo snad dáváte přednost vinné klobáse či dnes večer chystáte úplně jiný sváteční pokrm?

Pochlubte se nám… Pošlete fotku vaší štědrovečerní tabule…

Autor: redakce
Zdroj: wikipedie

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “TRADIČNÍ ANKETA: Čemu dáváte o Štědrovečerní večeři přednost? K bramborovému salátu máte řízek nebo kapra?

  1. Pingback: Douceur Beauty

Napsat komentář