Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Kultura Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Politika Praha Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

NA AKTUÁLNÍ TÉMA: Do Česka dnes nad ránem dorazila první dodávka vakcín proti koronaviru

ČESKO – První dávky vakcín proti koronaviru jsou v Česku. Dnes ráno z Belgie do Rozvadova dorazilo vozidlo s necelou tisícovkou dávek vakcín proti koronaviru. Vakcínu vyvinuly firmy Pfizer a BioNTech. 

Za doprovodu vojenské policie pak vozidlo s 9750 dávek vakcín proti koronaviru dorazilo do pražské Fakultní nemocnice Motol, odkud se následně budou dávky distribuovat do dalších pražských a brněnských nemocnic.

Očkování vakcínou proti koronaviru by mělo začít již zítra, tedy v neděli 27. prosince. V první vlně budou očkováni především zdravotníci a senioři, kteří jsou hospitalizováni v nemocnicích nebo důchodci v domovech pro seniory. Jako první z politiků se nechá naočkovat premiér Andrej Babiš.

Česko objednalo celkem téměř 12 milionů dávek vakcíny proti koronaviru pro téměř sedm milionů osob, ale jsou mezi nimi i objednávky vakcín, které dosud nebyly schváleny pro použití.

Autor: redakce

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “NA AKTUÁLNÍ TÉMA: Do Česka dnes nad ránem dorazila první dodávka vakcín proti koronaviru

Napsat komentář