HZS Krimi Policie Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

VIDEO: Hasiči na člunech dnes zachránili dva podchlazené a promrzlé „trosečníky“ uvízlé na ostrůvku zamrzlé hladiny rybníka Barbora v Duchcově

DUCHCOV – Na kost promrzlé silně podchlazené dva mladé muže dnes zachránili pomocí člunu přivolaní hasiči, kteří zasahovali na ostrůvku duchcovského rybníku Barbora. V časně ranních hodinách totiž dvojice mladíků se rozhodla oslavit Nový rok na ostrůvku rybníku Barbora.

Mladí muži přešli po zamrzlé hladině na několik desítek metrů vzdálený ostrůvek ale zpět se již báli neboť síla ledu nebyla velká a led začal praskat. Proto muži následně přivolali pomoc.

Jeden z mladíků si na Novoroční „romantickou“ procházku oblékl dokonce jen kraťasy a mikinu. Jednotky hasičů nejprve na železném člunu si k ostrůvku musely prosekat cestu po částečně zamrzlé hladině. Na gumovém člunu pak oba podchlazené „trosečníky“ hasiči přepravili zpět na břeh.

Tam již čekala sanitka záchranné služby, která podchlazené mladíky převezla do nemocnice k dalšímu vyšetření a ošetření.

FOTOGALERIE… 

Hasiči s policisty nabádají a varují případné „odvážlivce“ aby nevstupovali na zamrzlé hladiny rybníků. Led totiž není natolik silný, aby váhu těla dítěte natož dospělého člověka, unesl…

Autor: Honza Vraný
Foto: Jitka Andrlová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář