HZS Krimi Policie Politika Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Vyjádření starosty města Krupky k tragickému požáru v Domě s pečovatelskou službou

KRUPKA – Vedení Krupky se vyjádřilo k dnešnímu tragickému požáru bytu v Domě s pečovatelskou službou, při kterém zemřela jedna ze seniorek a jeden muž skončil v nemocnici.

„Mimořádně nešťastná událost se v noci z první soboty v novém roce 2021 udála v Domě s pečovatelskou službou v Krupce, v zařízení v Hřbitovní ulici.

Kolem půlnoci došlo k požáru v bytě jedné klientky v přízemí objektu. Na místo okamžitě vyjeli strážníci městské policie, hasiči z Městského hasičského sboru v Krupce a obou krupských sborů dobrovolných hasičů, krátce poté i z Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje – územního pracoviště Teplice. Současně s nimi dorazila i vozidla Zdravotní záchranné služby.

Požár bytové jednotky se podařilo rychle zlikvidovat a díky tomu nedošlo k jeho rozšíření do dalších prostor v domě. Ihned byla zahájená evakuace všech ubytovaných osob. Bohužel tragické byly následky pro seniorku z hořícího bytu. Tu se snažili městští strážníci bezprostředně na místě oživovat, poté ji převzali do péče zdravotní záchranáři, ale nakonec bezvýsledně.

Celý vnitřek pečovatelského domu byl silně zakouřený, a vyvádění i vynášení ubytovaných seniorů městskými srážníky bylo velmi obtížné. Přesto se je v krátké době podařilo vystrašené a stresované přemístit do náhradního azylu v městské ubytovně na sportovním stadionu. Zde se o sedm klientů hned postaraly povolané pečovatelky, a mají tady jak zdravotní zabezpečení, tak je zde zajištěno okamžité a průběžné stavování. Další 2 klientky si převzaly do rodinné péče jejich nejbližší. Od nedělního dopoledne už probíhá vyšetřování příčin požáru požárními specialisty i policie.

„Začínat rok tak velkým neštěstím je velice smutné, a je nám to moc líto. O všechny naše seniory z pečovatelského domu se samozřejmě adekvátně postaráme na nezbytnou dobu. Věřím, že se nám podaří vyřešit jejich další bydlení na úrovni a standardu, aby byli opět spokojeni. Zároveň musím upřímně poděkovat všem zapojeným složkám záchranného systému, odvedly perfektní práci. Velké díky platí i pro pečovatelky, pracovníky ubytovacího zařízení, poskytovatele stravování a všechny další dobrovolně pomáhající spoluobčany. A doufám, že je to na dlouhou dobu poslední špatná událost ve městě,“ řekl k ní starosta města Zdeněk Matouš.

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Vyjádření starosty města Krupky k tragickému požáru v Domě s pečovatelskou službou

Napsat komentář