Auto-Moto Cestování Doprava Krimi Moravskoslezský Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Při střetu motoráku s osobním automobilem na železničním přejezdu na Novojičínsku se zranil senior za volantem Felicie

NOVOJIČÍNSKO – Tři hasičské jednotky zasahovaly dnes ráno v Lichnově na Novojičínsku u střetu motorového osobního vlaku s osobním automobilem Škoda Felicia, který řídil senior.

Vlak se dvěma vagony odtlačil Felicii asi 40 metrů, skončila na kolech několik metrů mimo železniční násep. Řidič v seniorském věku, který jel v autě sám, se zranil. Čtyři osoby, jedoucí ve vlaku, vyvázly bez zranění.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě na nechráněném přejezdu P 7348 na trati mezi Veřovicemi a Frenštátem pod Radhoštěm informováno v úterý čtvrt hodiny před sedmou hodinou ranní. Do Lichnova vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) z nově otevřené stanice Kopřivnice, jednotka dobrovolných hasičů Frenštát pod Radhoštěm a drážní hasiči z Ostravy (Správa železnic).

Hasiči zabezpečili Felicii před případným požárem a asistovali zdravotnickým záchranářům při ošetřování seniora. Pro oba cestující přijel náhradní autobus, ve vlaku zůstali čekat na uvolnění trati ve směru do Frenštátu pod Radhoštěm strojvedoucí a průvodčí. O odtah Felicie se postarali drážní hasiči.

Autor: por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí HZS Moravskoslezského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář