Armáda ČR Finance Koronavirus Politika Praha Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Ukončení provozu a rušení záložní nemocnice v pražských Letňanech

PRAHA – V pondělí 1. února 2021 zahájila Armáda České republiky rušení polního záložního zdravotnického zařízení v pražských Letňanech. Záložní nemocnice má být zrušena do 19. února 2021, kdy uběhne třítýdenní výpovědní lhůta nájemní smlouvy mezi Fakultní nemocnicí Bulovka a výstavištěm PVA EXPO Praha Letňany.

Výpovědní lhůta byla zaslána ihned po oznámení zrušení nemocnice ministrem zdravotnictví v pátek 29. ledna 2021.

„Harmonogram rušení polní nemocnice byl vypracován během uplynulého víkendu. V pondělí došlo k vytřídění materiálu náležícího Správě státních hmotných rezerv (500 ks lůžkovin včetně peřin a polštářů) a jeho přepravě do prádelny, kde se veškerý textilní materiál vypere a vydezinfikuje. Poté se tento materiál vrátí do Letňan ke kompletaci, která proběhne 10. a 11. února,“ okomentoval zahájení likvidačních práci podplukovník Tomáš Dědák, velitel záložní nemocnice.

Současně armáda začala balit zdravotnický materiál, nábytek, přístrojové vybavení, odborná kontejnerová pracoviště a prvky logistické podpory. Od 12. února 2021, po kompletaci doplňkového materiálu z čistírny, AČR zahájí jeho přepravu do skladů Správy státních hmotných rezerv ve Štítině na Opavsku.

Odsun 500 lůžek zabezpečuje Správa státních hmotných rezerv prostřednictvím firmy Linet. Od středy 3. února 2021, začne Linet dezinfikovat, demontovat a balit lůžka do originálních obalů. Od 4. února 2021 pak postupně zahájí jejich odsun.

Autor: plukovnice Magdalena Dvořáková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Ukončení provozu a rušení záložní nemocnice v pražských Letňanech

Napsat komentář