HZS Krimi Policie Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

DRAMA: Dva muži v Hamru – Litvínově zachránili holý život seniorovi, když ho z hořícího bytu doslova vynesli před dům

HAMR / LITVÍNOV – Velké drama se šťastným koncem se dnes odehrálo v Hamru – Litvínově při požáru bytů jednoho z tamních domů v ulici Chemiků. Při kterém dva svědci události zachránili doslova holý život muži z hořícího bytu.

Jeden ze svědků, který šel zrovna do práce, si totiž všiml jak z okna bytu ve vyšším patře vychází černý hustý kouř. Muž proto vběhl do vchodu, kde zalarmoval všechny sousedy, aby opustili své byty a přivolali hasiče. Sám vyběhl do vyššího patra a začal bouchat na dveře hořícího bytu. Poté co vnikl do bytu objevil muže na wc, který se tam před plameny ukrýval.

Staršího muže následně i přes jeho odpor dokázal vytáhnout z hořícího objektu před byt. „Senior totiž ze strachu odmítal opustit WC. Další drama nastalo v okamžiku, kdy se muž chytil zábradlí schodiště a odmítal se pustit. Křik souseda následně uslyšela žena před domem a mladý muž, který přispěchal na pomoc. Společně pak seniora vynesli před dům,“ popsal redakci Agentury JV Press.cz dramatickou záchranu seniora jeden z očitých svědků.

Následně se na místo sjely jednotky hasičů, strážníci, záchranná služba i policisté. Senior poté skončil v péči záchranářů. Okolnosti vzniku požáru vyšetřují vyšetřovatelé hasičů i policisté.

Velké poděkování za záchranu seniora patři oběma mužům, kteří neváhali a s nasazením vlastního života vynesli muže před dům.

Autor: Honza Vraný
Foto: Jiří Jakeš

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář