HZS Krimi Pomáháme Složky IZS Středočeský Z domova Zprávy podle krajů

Požár chaty v nepřístupném terénu na Berounsku

BEROUNSKO – V noci na sobotu 20. února v 00.51 hodin byl na tísňovou linku středočeských hasičů ohlášen požár sazí v komíně rekreační chaty v katastru obce Vráž v okrese Beroun. 

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje k události vyslalo profesionální jednotku ze stanice Beroun a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Chyňava a Vysoký Újezd.

Ještě před příjezdem hasičů oznamovatelka upřesnila, že se požár rozšířil do podkroví chaty. Operační důstojník následně rozhodl o vyslání dobrovolné jednotky z Králova Dvora a velitele berounské čety. Na základě žádosti jednotky jedoucí na místo byla kvůli nepřístupnému terénu vyslána ještě čtyřkolka ze stanice Beroun.

Cesta k požáru byla neprůjezdná pro mobilní požární techniku, proto první jednotka musela pokračovat na místo zásahu pěšky. Později se pro přepravu zasahujících využilo vozidlo Policie ČR. Průzkumem byl zjištěn požár chaty v půdním prostoru, který se rozšířil na celý vnitřní prostor. Po příjezdu čtyřkolky byl nasazen jeden D proud ke sražení intenzivního plamenného hoření.

Po dojezdu jednotek a natažení přibližně 250 metrů dopravního vedení byl vytvořen další D proud. Hašení pokračovalo za postupného rozebírání konstrukce chaty a pro větší efektivitu zásahu byly využity hasicí hřeby. Požár se podařilo lokalizovat v 04.02 hodin, závěrečná likvidace byla operačnímu středisku ohlášena v 08.35 hodin.

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

One Reply to “Požár chaty v nepřístupném terénu na Berounsku

  1. Pingback: jarisakti

Napsat komentář