Krimi Policie Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů Zvířata

O víkendu bylo nalezeno na Rožmitálsku několik mrtvých zvláště chráněných druhů živočichů

PŘÍBRAMSKO – 19. února přijali v odpoledních hodinách rožmitálští policisté oznámení o nálezu uhynulého orla mořského u obce Sedlice, který vykazoval známky otravy.

V ohledání místa pokračovali policisté i následující den ve spolupráci s pracovníky CHKO a psovodem České společnosti ornitologické. Na kraji Chráněné krajinné oblasti Brdy a na přilehlých loukách v katastru obce Sedlice, na území o rozloze asi jednoho kilometru čtverečního, bylo nalezeno dalších 15 mrtvých zvířat, šlo o krkavce, jestřáby, káně, straku a lišku.

V dané věci zahájili kriminalisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání čtyř trestných činů, konkrétně z týrání zvířat, pytláctví, neoprávněného nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami a z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za uvedené činy stanovuje trestní zákoník až pětiletý trest odnětí svobody.

Nyní bude probíhat zkoumání zajištěných stop. Pokud občané v pátek v době od 16 do 19 hodin v okolí uvedené obce zaznamenali pohyb osob nebo vozidla, ať se neváhají obrátit na příbramské policisty na telefon 724 128 090 nebo na bezplatnou linku 158.

Autor: por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář