Finance Koronavirus Politika Sport Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Zimní stadion v Teplicích už přes rok čeká na opravu

TEPLICE –  Při drobné nehodě na parkovišti poškodilo v posledních dnech roku 2019 auto plášť nového zimního stadionu v Teplicích. Zimák v tu dobu nebyl v provozu ještě ani rok. Od jeho otevření uplynuly na konci února dva roky a víc než rok už čeká na opravu.

Opravu oddalují současná opatření proti šíření koronaviru. Auto totiž při nehodě poškodilo části střešního pláště z unikátních hliníkových profilů a perforované fasády. V případě použitého střešního pláště se pak jedná o německého výrobce, který musí dodat nejen materiál, ale také odborného pracovníka a výrobně-technické zařízení, která plechové šablony na přesnou míru upraví až na místě.

„Protože se na dílo stále vztahuje záruka, o kterou pochopitelně investor nechtěl přijít, kontaktovali jsme prostřednictvím naší společnosti subdodavatele uvedených prací. Kvůli omezení pohybu osob mezi jednotlivými zeměmi a následné karanténě se doposud nepodařilo sladit vhodný termín, který by výměnu a práce na stavbě umožňoval. Nás to jako hlavního dodavatele mrzí, ale pro zachování záruky je toto jediná možná cesta.“, uvedl za zhotovitele stavby, firmu Syner, Ondřej Paclt.

Plechy se speciální povrchovou úpravou navíc firma vyrábí v Belgii, kde opatření proti šíření koronaviru minulý rok omezila výrobu. Několik desítek centimetrů plechu tak vyrobili až s první větší zakázkou při opětovném rozjezdu továrny. Dalším faktorem, který záležitost výrazně ovlivnil, bylo několikaměsíční šetření škodní události ze strany pojišťovny.

„Škodní událost vyčíslenou v hodnotě někde kolem 700-800 tisíc korun dlouho řešila pojišťovna, u které byl pojištěný havarovaný vůz. S podmínkou fotodokumentace postupů oprav nakonec pojišťovna souhlasila s úhradou prací v plné výši. Ani nás jako příspěvkovou organizaci, ani město Teplice jako investora stavby tak nebude oprava nic stát“, vysvětlil ředitel SportAreny Teplice Pavel Tetřev.

Zimní stadionu v Teplicích Zimák byl dokončen včetně kolaudace v únoru 2019. Slavnostní otevření se uskutečnilo 6. 3. 2019. Stavba byla zahájena na podzim roku 2017. Město za nový zimní stadion zaplatilo 228 060 444 Kč včetně DPH. Objekt byl oceněn v rámci soutěže Stavba roku 2019. ZIMÁK získal speciální cenu hlavního mediálního partnera časopisu Stavitel. Oceněna byla nejen architektura, vlastní dispoziční a provozní řešení stavby, ale i celá realizace – stavební provedení, včetně řešení i způsobu provedení stavebních i konstrukčních detailů.“

Autor: Robin Röhrich

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “ZAUJALO NÁS: Zimní stadion v Teplicích už přes rok čeká na opravu

  1. Pingback: this post

Napsat komentář