Krimi Policie Praha Sport Z domova Zahraničí Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Slavia odmítá smyšlené nařčení z rasismu! Ondřej Kúdela byl zbaběle bez varování zbit pěstmi do obličeje hráčem Kamarou

ČESKO / SKOTSKO – Slavia po odvetě osmifinále odmítá smyšlené nařčení z rasismu. Tým je po incidentu nyní v bezpečí na hotelu pod dohledem skotské policie.

Slavia rezolutně odmítá nechutné nařčení jednoho ze svých kapitánů Ondřeje Kúdely z rasistického chování. Slavii už její zakladatelé vtiskli barvy, kde bílá znamená „čistotu sportovní myšlenky a čestného boje, kde protivník není nepřítel, ale uznávaný soupeř“. Dnes je Slavia multikulturním klubem, který si zakládá na úctě k soupeři a vzájemném respektu lidí všech kultur. Odsuzujeme rasismus v jakékoliv podobě.

Po jednom ze zákeřných zákroků se Ondřej Kúdela v emocích vyjádřil na adresu svého protihráče: „Řekl jsem mu „You‘re fucking guy“. Bylo to řečeno v emocích po dvou červených kartách a řadě brutálních zákroků soupeře, ale naprosto odmítám rasismus,“ uvedl Kúdela.

Hráči Slavie v zápase čelili nevídaně zákeřné hře soupeře, kterou v historii moderních evropských pohárů nezažili. Řada brutálních zákroků soupeře skončila zraněním našich hráčů, brankář Ondřej Kolář skončil s deseti stehy na obličeji a otřesem mozku v nemocnici.

Po utkání nebyl tým vpuštěn do kabin a Ondřej Kúdela byl zbaběle bez varování zbit pěstmi do obličeje hráčem Kamarou za přítomnosti trenéra Stevena Gerrarda. V šoku byli i zástupci UEFA, kteří byli u celého incidentu osobně přítomni. Tým je nyní v bezpečí na hotelu pod dohledem skotské policie.

Zdroj: SK Slavia Praha

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář