EXTRALIGA HOKEJ Sport Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Hokejové legenda pokračuje. Rekordman Viktor Hübl se dohodl na nové smlouvě s HC Verva Litvínov

LITVÍNOV – Skvělá zpráva pro všechny litvínovské fanoušky. Vedení klubu HC Verva Litvínov se dohodlo s rekordmanem Viktorem Hüblem na novém ročním kontraktu. Velezkušený útočník tak nastoupí do své devatenácté sezóny v černožlutém dresu.

„Jsme rádi, že se Viktor rozhodl pokračovat ve své bohaté kariéře. Bavili jsme se o jeho budoucnosti už v průběhu sezóny. Rozhodnutí bylo především na něm. Je to pro nás skvělá zpráva, že naše klubová legenda přidá další sezónu v našem dresu,“ říká generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Dvaačtyřicetiletý veterán patřil i v uplynulé sezóně k nejlepším hráčům litvínovské Vervy. V základní části nastoupil do 51 zápasů, ve kterých vstřelil 14 branek a přidal 23 asistencí. S 37 body se stal nejproduktivnějším hráčem Litvínova v sezóně. To se mu povedlo již posedmé v kariéře.

Šikovný centr spojil většinu své kariéry s litvínovským klubem. Nová sezóna pro něj bude již devatenáctá v dresu Vervy. Uplynulý ročník TELH byl pro litvínovského forvarda speciální. Dokázal v něm překonat několik rekordů soutěže i klubu. S 691 body je aktuálně nejproduktivnějším hráčem v historii klubu, když v lednu překonal legendu Ivana Hlinku. „Je to velmi dobrá zpráva pro nás všechny a celou litvínovskou organizaci. O Viktorovi už toho bylo řečeno hodně. On je hráč, který je ikonou klubu a celé extraligy. Drží devět rekordů v nejvyšší soutěži, což hovoří za vše. Ve svém věku je velmi platný hráč na ledě i v kabině. Jsme moc rádi, že se Viktor rozhodl pokračovat a povede Litvínov jako kapitán i v další sezóně,“ říká hlavní trenér Vladimír Országh.

Pokračování Viktora Hübla je skvělé i pro Tipsport extraligu. Litvínovský útočník je aktuálně držitelem devíti rekordů v základní části soutěže. Odehrál nejvíce utkání, vstřelil nejvíce gólů, zaznamenal nejvíce hattricků, vstřelil nejvíce vítězných branek, rozhodl nejvíce prodloužení, dal nejvíce gólů v nájezdech, vstřelil nejvíce přesilovkových gólů, zaznamenal nejvíce bodů v přesilových hrách a v loňské sezóně v prosinci se stal i nejproduktivnějším hráčem v historii. Navíc dosáhl i dalšího milníku, když překonal rekord Richarda Krále v počtu bodů v samostatné historii nejvyšší české soutěže od roku 1938 v základní části.

Litvínovský veterán má aktuálně na kontě již 1220 extraligových zápasů, ve kterých vstřelil 394 branek a přidal k nim 484 asistencí. Na absolutní rekord Petra Lešky tak ztrácí 31 kanadských bodů. Překoná další milník ve své 24. extraligové sezóně? „Chtěl bych ještě s Litvínovem zažít něco pěkného. Bylo to celkem rychlé rozhodnutí i vzhledem k zájmu trenérů a vedení klubu. Mám chuť hrát, cítím se dobře, tak jsme si zase plácli a v Litvínově budu pokračovat i v další sezóně,“ říká na závěr Viktor Hübl.

Autor: Ondřej Vlk
Foto: Hynek Haruda

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář