HZS Krimi LZS Městská policie Moravskoslezský Pátrání Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME VIDEEM: Záchranná akce hasičů a policejních potápěčů po třech tonoucích na řece Ostravici měla tragický konec

FRÝDLANT NAD OSTRAVICÍ – Tragicky skončila rozsáhlá záchranná a pátrací akce v pátek odpoledne po třech tonoucích mladících! Do akce se zapojilo celkem osm hasičských jednotek na řece Ostravici. Tonutí osob v jezu u autokempu ve Frýdlantu nad Ostravicí bylo na tísňovou linku ohlášeno několik minut po půl páté odpoledne.

K události byli vysláni hasiči ze stanic HZS MSK ve Frýdku-Místku, Ostrava – Jih, Ostrava – Zábřeh a Ostrava – Poruba a spolu s nimi dobrovolné jednotky obcí Frýdlant nad Ostravicí, Ostravice, Metylovice a Baška.

Operační středisko část jednotek nasměrovalo přímo na místo události, další pak na vhodná místa ve směru toku – dle ohlášení se totiž jedna z osob měla pohybovat po proudu řeky.

Velitel zásahu požádal Povodí Odry o dočasné snížení průtoku vody v řece…

Hasiči zahájili průzkum jezů na člunech uvázaných na traverz lanovou technikou, zároveň prozkoumávali oba břehy řeky a to jak ve spolupráci s policisty, tak i s vojáky, kteří v současné době posilují policejní hlídky. Ze vzduchu se do pátrání po pohřešovaných zapojily i vrtulníky Letecké záchranné služby a Policie ČR – druhý jmenovaný s termovizní kamerou.

Po příjezdu na místo tonutí již byla jedna z osob vytažena z vody a resuscitována, další dvě byly pohřešovány. Následně policejní potápěči s hasiči nalezli druhého muže, který bohužel zemřel v sanitce. Do pátrací akce byly nasazeny desítky policistů a policejní potápěči. Po dobu pátrací akce byl v řece snížen průtok, policisté procházeli oba břehy řeky a pátrání probíhalo také ve vodě, kde jsou policejní potápěči. V dopoledních hodinách pak nalezli potápěči v řece tělo třetího muže.

Zdroj: HZS Moravskoslezského kraje
a Policie ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář