HZS Krimi Městská policie Plzeňský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: Při ranním požáru bytu v panelovém domě v Plzni skončili dva lidé v nemocnici! Hasiči s policisty evakuovali z domu 21 lidí

PLZEŇ – Osm hasičských jednotek vyjelo dnes ráno do Lobez ulice Ke Kukačce v Plzni k požáru bytu v bytovém domě. Jde o bytový dům o 4 nadzemních podlažích. Z paneláku hasiči a policisté následně evakuovali 21 osob.

Tři lidé byli ošetřeny na místě a dva z nich následně záchranáři převezli do nemocnice. Jednomu malému evakuovanému obyvateli domu hasiči předali plyšového dráčka ke zmírnění psychického dopadu situace.

V hořícím bytě se naštěstí nikdo nenacházel. Dvě zraněné – nadýchané osoby byly z bytu nad ním. Plameny se dostaly po fasádě i na lodžie o patro respektive dvě patra výš.

Požár hasiči dostali pod kontrolu po zhruba 20 minutách od příjezdu první jednotky na místo. Hasiči provedli průzkum termokamerou k vyloučení skrytých ohnisek. Zároveň bylo nutné provést vstup do několika bytů, abychom se přesvědčili, že ze v budově nikdo nenachází.

Příčina požáru a výše škody jsou v šetření. Prozatím bylo vyloučeno úmyslné zapálení.

Zdroj: HZS Plzeňského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář