Auto-Moto Doprava HZS Krimi Policie Praha Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUÁLNĚ: U požáru skladovací haly v Praze zasahuje asi 60 profesionálních a dobrovolných hasičů! Požár stále není plně pod kontrolou

PRAHA – V pražské ulici Modřanská zasahují od ranních hodin všechny složky IZS u požáru skladovací haly. Chemici hasičů vydali doporučení pro obyvatele Braníka, Kamýka a Modřan, aby nevětrali. Plameny hasiči stále nemají plně pod kontrolou.

Zastaven je tramvajový i automobilový provoz. V současné chvíli policisté ve vozidle LRAD upozorňují obyvatelé bydlící v blízkosti požáru, aby nevětrali.

Hořet začalo krátce před šestou hodinou ranní. Po příjezdu bylo zřejmé, že plameny zasáhly halu v plném rozsahu. Velitel zásahu povolal další jednotky a chemiky na měření koncentrací. U požáru zasahovalo šest profesionálních a pět dobrovolných jednotek, vyhlášen byl druhý stupeň poplachu. Hustý kouř se dostával do oblasti Braníka, Modřan a Kamýka, chemici hasičů proto požádali obyvatele v těchto částí Prahy, aby nevětrali.

Před osmou hodinou došlo ke střídání směn. Ještě před půl devátou není požár zcela pod kontrolou.

Záchranáři k požáru haly v ulici Modřanská vyslali také posádku záchranářů, inspektora a speciální vůz Atego. Prozatím ale nejsou žádné informace o zraněných.

V hale hoří uskladněné zboží nejrůznějšího charakteru včetně oblečení a nábytku.

FOTOGALERIE…

 

Autor: Lukáš Jirka
Zdroj: Hasiči Praha
a ZZSHMP

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář