Auto-Moto Doprava HZS Krimi Policie Pomáháme Složky IZS Středočeský Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Tragická nehoda s následným požárem na dálnici D5 u Rudné

STŘEDOČESKÝ KRAJ – Ve středu 14. dubna 2021 krátce před 13. hodinou dostali středočeští hasiči od kolegů z operačního střediska Policie ČR informaci o čelním střetu motocyklu s dodávkovým automobilem, kdy jedno z vozidel jelo v protisměru. Nehoda se stala za 5. kilometrem dálnice D5 ve směru do Plzně v okrese Praha-západ. 

Operační důstojník k události vyslal profesionální hasiče ze stanice Beroun a dobrovolné hasiče obce Rudná, kteří jsou předurčeni na zásahy u dopravních nehod. V průběhu cesty bylo upřesněno, že řidič dodávky je zaklíněný a vážně zraněný, motocyklista nejeví známky života a navíc dochází k rozvoji požáru motocyklu.

Provoz na dálnici byl z důvodu maximálního urychlení zahájení záchranných prací uzavřen v obou směrech. Hasiči provedli komplikované vyproštění řidiče dodávky hydraulickým nářadím a současně jedním vodním proudem likvidovali požár motocyklu. Po ošetření zdravotnickou záchrannou službou pak přenesli zraněného muže do vrtulníku, kterým byl pacient transportován do jedné z pražských nemocnic. Řidič motocyklu podle lékaře utrpěl při střetu vážná zranění, kterým na místě podlehl.

Před druhou hodinou odpoledne byl obnoven provoz ve směru do Prahy a po druhé hodině jeden jízdní pruh v opačném směru do Plzně. Hasiči poskytli policii nehodovou zástěnu, po 16. hodině poslední vozidlo odjelo z místa zásahu.

Podle dostupných informací řidič motocyklu najel na dálnici D5 na exitu Rudná do protisměru krátce po tom, co se jej snažila zastavit hlídka Policie ČR.

Zdroj : HZS Středočeského kraje

 

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

One Reply to “Tragická nehoda s následným požárem na dálnici D5 u Rudné

  1. Pingback: ผลบอล

Napsat komentář