Kultura Politika PR Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

OBRAZEM: Centrum se proměnilo v Rusko. V Mostě začal britský štáb natáčet akční seriál pod názvem Extinction

MOST – Centrum města Most se dnes začalo proměňovat v Rusko. Prior dostal novou podobu s nápisy z Ruska. Připravovalo se i před ním, kde se vyvěšovaly vlajky a malovalo se.

Scénáristé mají stanoviště vedle Prioru na parkovišti naproti poště. Včera tak už klapala i filmová klapka. V restauraci Veronika se už natáčelo, náš redaktor zachytil pouze uklízení kabelů od kamer a světel či jiné filmové techniky.

V Mostě se od středy 14. dubna do neděle 18. dubna 2021 natáčí britský akční seriál s prvky fantasy s názvem Extinction. Ten pro zahraniční štáb zajišťuje filmová produkce Czech Anglo Pictures.

FOTOGALERIE…

Bohatou fotogalerii z natáčení pak naleznete také ZDE:

S natáčením je spojena řada dopravních omezení a uzavírek. „Tímto chceme požádat obyvatele našeho města, aby byli připraveni na možná omezení a zvýšenou hlučnost, a spolu s filmaři je prosíme o shovívavost,“ uvedl primátor města Mostu Jan Paparega. Natáčet se bude hlavně na třídě Budovatelů, náměstí Velké mostecké stávky, v Radniční ulici, u Repre, Prioru či restaurace Severka.

Pro natáčení se stále dohledávají místní komparzisté

Filmaři stále hledají hledá muže a ženy ve věku 15 – 70 let z Mostu a okolí. Komparzní role: návštěvníci kavárny, demonstranti, atd. Zájemci se mohou hlásit prostřednictvím elektronického formuláře ZDE

„Filmové natáčení v této nelehké době značně povzbudí místní ekonomiku. Filmaři podpoří místní podnikatele v oblasti ubytovacích a stravovacích služeb. Platí samozřejmě také nájmy lokací, pronájem komunikací a zábory. Město Most od společnosti navíc získá finanční dar ve výši 100 tisíc korun, který bude účelně využit,“ přibližuje filmové natáčení Barbora Hyšková z Filmové kanceláře Ústeckého kraje.

Harmonogram omezení

14. 2021 ulice ČSA – omezení parkování v okolí restaurace Veronika
15.4.2021 ulice třída Budovatelů – Z důvodu zajištění bezpečnosti se bude na dobu záběru pozastavovat doprava na třídě Budovatelů (pouze na dobu záběru) – v průběhu dopoledne – cca do 16:00 hodin.

omezené parkování v okolí náměstí VMS, použití speciálních efektů; zvýšená hlučnost (výbuch)

omezené parkování restaurace Severka

16.4. 2021 natáčení na náměstí VMS – omezení parkování v okolí náměstí

17.4. 2021 natáčení na náměstí VMS – omezení parkování v okolí náměstí, použití speciálních efektů – zvýšená hlučnost (střelba)

ulice Radniční a přilehlé náměstí – použití speciálních efektů; zvýšená hlučnost (exploze, hoření) – omezení parkování v okolí

18.4. 2021

natáčení v Prioru a na přilehlém náměstí – omezení parkování v okolí a zvýšená hlučnost – (rozbití výlohy, střelba).

 

Autor: Bc. Klára Vydrová
Foto: Tomáš Urban

Napsat komentář